Friday, January 20, 2012

Una mica d'ecologia

Doncs sí, avui toca ecologia. Mai havia fet una entrada d'aquest tipus, però crec que és necessària. Navegant per Internet aquesta darrera setmana he trobat diversos blocs i pàgines web que tracten sobre temes ecològics des d'una vessant domèstica. Alguns, donen consells de neteja; d'altres, ens ofereixen una guia de receptes amb productes ecològics i de temporada. D'altres, ens expliquen com recliclar correctament. 

Generalment pensem que ja n'hi ha prou amb llençar els envasos al contenidor groc i el paper i el cartró, al blau. Jo també sóc de les que pensa que així ja contribueixo a una bona causa. I molts de vosaltres també, oi? Doncs sembla ser que podem fer moltíssimes més coses a casa per estalviar energia i diners. I no em refereixo només a utilitzar bombetes de baix consum o a apagar els aparells electrònics en comptes de deixar-los en stand-by. També podem planificar el menú i la compra setmanal, adquirir fruites i verdures de temporada (més barates i més bones), utilitzar productes de neteja naturals...

Sé que molts de vosaltres esteu interessats en aquests temes, així que he fet una recopilació de pàgines web on podeu trobar informació i moltíssims consells per dur una vida més sana i més respectuosa amb el medi ambient.

simpleorganic.net



És un bloc on hi col·laboren diverses persones, des de mestres fins a especialistes en medicina natural, que ens donen idees i consells per dur una vida més ecològica. Són consells que tots podem seguir a casa i que van des del benestar familiar fins a l'elaboració del nostre propi jardí ecològic passant per l'esport i la nutrició. El recomano a tots en general, però especialment, als que són pares i mares o amants de la vida familiar! :)


http://www.liverenewed.com/


Aquesta és la web de l'Emily, una noia que va canviar el seu estil de vida després que naixés la seva primera filla i el seu martit perdés la feina. Això la va fer replantejar la manera consumista en la qual vivia. Per això, va crear Live Renewed, una pàgina que ofereix receptes de cuina, consells sobre el cultiu de plantes i idees per a la vida en família. El recomano a tothom en general i, en especial,  a aquells que viviu en família.


http://ecobites.com/



Tot, absolutament tot el que vulgueu saber sobre ecologia ho trobareu en aquesta web: notícies, artícles, consells, reciclatge i DIY. La recomano a tothom.


http://www.gogreenstreet.com/


Voleu saber com estalviar energia aquest hivern? Doncs no deixeu de visitar aquesta web. Inclou diversos apartats, com el d'energia, salut, notícies, etc., que resoldran tots els vostres dubtes relacionats amb l'ecologia. El recomano a tothom.


http://eatseasonably.co.uk/


Em sol passar, quan vaig al mercat, que veig les parades carregades de fruites i verdures i em torno boja comprant coses com maduixes, cireres, etc. Però com pots ser que trobem aquests productes en qualsevol època de l'any. És normal? Doncs no, no ho és. Cada fruita i cada verdura té el seu moment òptim de consum durant uns mesos a l'any. Saber-ho ens garanteix estar comprant un producte de qualitat, orgànic i a bon preu. Si no sabeu què comprar en aquest temps, us recomano aquesta pàgina web. I si esteu pensant en començar  cultivar les vostres pròpies fruites i verdures, aquí en trobareu l'època de sembra. Ja no tenim excusa!



Bé, teniu un bon grapat de pàgines per consultar en matèria d'ecologia, però... Voleu saber què podeu fer vosaltres per contribuir directament a la preservació del nostre entorn, el d'Eivissa? Doncs aquí també us proposaré una selecció de llocs que us faran més fàcil portar una vida sostenible.



On comprar fruites i verdures ecològiques de temporada?





A la finca de Ca na Berri, podreu trobar els millors productes de temporada cultivats de manera tradicional i ecològica. Patata, lletuga, tomata... Tot el que vulgueu  i més. Podeu contactar amb ells a través de la seva pàgina a Facebook. En Jordi us rebrà amb els braços oberts.




Una altra finca a Eivissa que cultiva productes de forma ecològica. També tenen pàgina al Facebook per si voleu contactar amb ells.


Una altra finca que ven i distribueix fruites i verdures ecològiques a Eivissa. La trobareu a la carretera de Santa Eulària, al quilòmetre 3'3.



Aquesta és la pàgina de Facebook de l'Associació de productors d'agricultura ecològica d'Eivissa i Formentera. Ningú us informarà millor que ells de totes les activitats relacionades amb el tema que es duen a terme a les Pitiüses: activitats, tallers, mercats, etc. Animeu-vos a participar-hi!



On comprar altres aliments i productes ecològics?

Natural: Són dues botigues que es troben a la ciutat d'Eivissa. Podeu trobar-hi tota mena de productes ecològics: cereals, llets, conserves, etc., i també una àmplia selecció de productes d'homeopatia. Les recomano per la seva bona atenció al client i per la varietat de marques.

On? Via Púnica, 49 i Plaça del Parc, 1. Eivissa.

Savia: diria que és la botiga ecològica més gran de l'illa. A banda de la venta de productes també organitzen cursos de cuina vegetariana i fan classes de ioga tots els dijous. També disposen d'un local on realitzen diferents teràpies. La recomano per la gran quantitat d'articles dels què disposen. Podeu trobar-hi sabons, detergents i  productes d'higiene corporal.

On? Carrer Aragó, 99. Eivissa.


S'hortet verd: botiga i restaurant ecològic situat al poble de Sant Jordi. Elaboren un menú de migdia amb els seus productes molt saludable. Podeu consultar la seva pàgina web aquí.

On? Carrer dels Pirineus, 11. Sant Jordi.




Sé que hi ha molts més llocs a l'illa on podeu comprar productes ecològics. Segurament hauré d'ampliar aquesta entrada pròximament. De totes maneres, espero que us hagi agradat i que la informació que us he proporcionat us sigui útil. Al cap i a la fi, ser ecològic no és tan complicat!

2 comments:

  1. Bon recull, li envio l'enllaç a la meva amiga eivissenca!

    ReplyDelete
  2. Bon mescla de llocs. Gràcies per la informació.
    Salut i bon menjar!!!

    ReplyDelete